Ankie van Huizen.

foto1

foto: Rob ten Tusscher

Ankie van Huizen is in 1983 afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten en Technische Wetenschappen in Rotterdam op non-figuratieve vergrotingen van bewegende dieren.

Zij heeft talloze exposities gehad in zowel Twente als daarbuiten.

Ankie van Huizen werkt momenteel voornamelijk met acryl en olieverf. Hoewel abstract, is het uitgangspunt –bloemen, landschappelijke of menselijke vormen- herkenbaar. Uitvergrotingen van een groter geheel lopen als een rode draad door haar werk.

Naast haar vrije kunstenaarschap is Ankie van Huizen ook werkzaam als cursusleidster in Prismare, Enschede en bij het Kreatief Centrum in Hof88 in Almelo en Wierden, waar zij lessen in aquarel, olieverf- en acrylverftechnieken, pasteltekenen, portretteren en modeltekenen verzorgt. Als freelancer illustreert zij voor het dagblad Tubantia en voor een uitgeverij. Sinds 2014 geeft Ank haar lessen in de Kunstloods Almelo aan de Achtzaligheden 2, tevens haar atelier.  In 2008 heeft zij tijdens de Atelier- en Theaterroute de eerste Almelose Herman Krikhaar Publieksprijs gewonnen. In 2011 en 2014 won zij die prijs -de Lulof Publieksprijs- opnieuw.

Simplebits/Inloggen